ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ»

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, επισκέφθηκαν την πόλη μας, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 2016-19 Kids Conquering Castles «Τα παιδιά κατακτούν τα Κάστρα». Με βάση το υπόψη πρόγραμμα, οι μαθητές σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ουαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα) θα συνεργαστούν και θα παρουσιάσουν τα κάστρα της περιοχής τους, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας Twinspace του eTwinning και εργαλείων ΤΠΕ αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Παράλληλα θα γίνουν ¨μικροί επιχειρηματίες¨ με σκοπό να προβάλλουν τα κάστρα της περιοχής τους δημιουργώντας διαφημιστικό υλικό και οργανώνοντας δράσεις.

Μέλος του Συλλόγου μας, συνόδευσε τους μαθητές και δασκάλους που εργάζονται στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, επάνω στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, και αναφέρθηκε στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που αφορούν το Διδυμότειχο και τη γύρω περιοχή.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό που οι δάσκαλοι του 1ου  Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, επέλεξαν στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος να παρουσιάσουν το Κάστρο του Διδυμοτείχου. Με την κίνηση αυτή άνοιξαν το δρόμο, έτσι ώστε τον Οκτώβριο, θα επισκεφθούν το κάστρο του Διδυμοτείχου οι εκπαιδευτικοί σχολείων από τις ευρωπαϊκές χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα, σε επίπεδο διεθνικής συνάντησης εκαπιδευτικών στη χώρα μας. Με την κατάλληλη αρωγή και της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα υπάρξει η δυνατότητα να επισκεφθούν στο μέλλον το Διδυμότειχο και τα παιδιά από τα σχολεία των ευρωπαϊκών χωρών που αναφέρουμε παραπάνω. Θα πρέπει να τονίσουμε πως τα παιδιά του 1ου  Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν κάστρα στην Ισπανία και στην Ουαλία. Ειδικότερα στην Ισπανία (Καταλονία) πραγματοποίησαν και μια θεατρική παράσταση με θέμα το μύθο της βασιλοπούλας του Διδυμοτείχου.

Εμείς ως Καστροπολίτες ευχαριστούμε πολύ τους δασκάλους του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που επέλεξαν το Κάστρο του Διδυμοτείχου και μας εμπιστεύτηκαν, δίνοντας μας την ευκαιρία να αναδείξουμε στους μαθητές τους την πλούσια ιστορία του Κάστρου μας, εννοείται βεβαίως πως όποτε χρειαστούν τη βοήθειά μας θα την έχουν απλόχερα !!!

ERASMUS + PROJECT “KIDS CONQUERING CASTLES”

http://kccomilos.weebly.com/

https://www.kcc-erasmus.eu/

Δύο βίντεο που αφορούν την προετοιμασία και την παρουσίαση του θεατρικού με θέμα το μύθο της βασιλοπούλας του Διδυμοτείχου από τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

 

 

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved