ΝΗΠΙΟ – ΚΑΣΤΡΟ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΝΗΠΙΟ – ΚΑΣΤΡΟ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Στις 11 Μαΐου 2023 εκπληρώσαμε μία υπόσχεση που είχαμε δώσει πριν καιρό στους μικρούς μας φίλους, τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου. Η υπόσχεση μας ήταν να κάνουμε μαζί τον περίπατο στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2022 είχαμε την χαρά να επισκεφτούμε το σχολείο και να παρουσιάσουμε ιστορικά στοιχεία της πόλης μας, μέσα από παιχνίδι, παραμύθια και οπτικό υλικό, μιας και το 4ο Νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζω τον τόπο μου” και έχει ενταχθεί σε μια ομάδα σχολείων που βρίσκονται σε “Πόλεις με Κάστρο”.

Για την πρώτη επίσκεψή μας μπορείτε να δείτε εδώ.

Όλη τη σχολική χρονιά, οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου, πραγματοποίησαν με τους μικρούς μαθητές, δράσεις που αφορούσαν στη γνωριμία με την ιστορία, τα μνημεία και τους θρύλους της περιοχής. Τα παιδιά δημιούργησαν κατασκευές, φτιάξανε κάστρα, πύργους, ασπίδες και γίνανε οι “μικροί Καστροπολίτες” που ξαναζωντανεύουν το Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Έτσι την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε ο περίπατος στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, με τους μαθητές να συνοδεύονται από τις δασκάλες και αρκετές μαμάδες.

Τα μέλη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – Γνώση και Δράση” περπατήσαμε μαζί τους και αναφερθήκαμε σε ιστορικά γεγονότα και μνημεία του Κάστρου, πολλά από τα οποία τα είχαμε παρουσιάσει στο σχολείο. Με μεγάλη μας ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως τα πάντα είχαν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη των παιδιών, που στην ουσία έγιναν οι ξεναγοί μας πάνω στο Κάστρο!

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς για αυτή την ωραία πρωτοβουλία, ώστε μέσα από τις δράσεις να μάθουν τα παιδιά την ιστορία του τόπου μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φίλους μας “Νήπιο-Κάστρο-Πολίτες” που με τη χαρά, τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον τους, μας χάρισαν μια τόσο όμορφη εμπειρία!

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και θα χαρούμε να σας δούμε ξανά, είτε με το σχολείο σας, είτε με τις οικογένειές σας, να ανεβαίνετε στο Κάστρο για το οποίο πλέον γνωρίζετε τόσα πολλά!

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Καλό πέρας σχολικής χρονιάς!

Σας ευχαριστούμε! Σας θαυμάζουμε! Σας αναμένουμε ξανά!

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved