«ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

Facebooktwitter

ΟΙ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση», συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 την εκδήλωση με θέμα «Διδυμότειχο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης», που πραγματοποιήθηκε στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ παρουσίασαν την Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου στην Κομοτηνή, σε μία βραδιά Ιστορίας, Ποίησης, Μουσικής και Τέχνης.

Στη διοικητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο η ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Θράκης, το Διδυμότειχο.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον ίδιο τον δήμαρχο κ.Παρασκευά Πατσουρίδη, τον αντιδήμαρχο κ.Δημήτριο Εμμανουηλίδη και τον δημ.συμβούλο κ.Αναστάσιο Κελεσίδη.

Το πρόγραμμα περιέλαβε παρουσίαση από τα μέλη του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση», με περιήγηση στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ποίησης του Διδυμοτείχου και της Θράκης γενικότερα, με συνοδεία οπτικού υλικού, μουσικής-τραγουδιών και προβολή της Καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής.

Η μουσική επιμέλεια και εκτέλεση των κομματιών πραγματοποιήθηκε από το φίλο του Συλλόγου και καθηγητή του Ωδείου Βορείου Έβρου, κ.Χρήστο Γκρέμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Διδυμοτείχου και του Ωδείου Βορείου Έβρου «Καρπίδα». Ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το R Channel Θράκης.

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση» συμπληρώνοντας την τρίχρονη λειτουργία του, με την παρουσία του στην Κομοτηνή, ολοκλήρωσε το ψηφιδωτό με τις όλες τις πόλεις της Θράκης, όπου παρουσίασε, προέβαλε, ανέδειξε την ιστορία, τα μνημεία, την τέχνη, την ποίηση και την πολιτιστική κληρονομιά του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κύκλος της Θράκης πλέον περιστρέφεται στα μονοπάτια της Ιστορίας, της Τέχνης και του Θρακικού Πολιτισμού, με τους ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ του Διδυμοτείχου να αποτελούν μία από τις κινητήριες δυνάμεις αυτής της κίνησης.

Το ραντεβού με τους απανταχού Θρακιώτες και όχι μόνο, κλείνεται για την Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου, την αρχαιότερη, ιστορικά λαμπρότερη πολιτεία και μήτρα πολιτισμού της Ελληνικής Θράκης.

https://www.facebook.com/pg/kastropolites/photos/?tab=album&album_id=10155217684974668

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter