ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

Facebooktwitter

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση» πραγματοποίησε μια βραδιά ιστορίας με θέμα ¨Διδυμότειχο η Πόλη των Σπηλαίων¨.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο των λαξευμένων σπηλαίων κάτω από τον πύργο της Βασιλοπούλας. Εκεί στη γειτονιά της Βασιλοπούλας, στον πλέον κατάλληλο και πανέμορφο χώρο για να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με θέμα τα τεχνητά λαξευμένα σπήλαια του λόφου του Κάστρου του Διδυμοτείχου, οι παριστάμενοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ως ομιλητή τον πλέον κατάλληλο επιστήμονα τον Δρ αρχαιολόγο, πολιτικό μηχανικό και συγγραφέα Αθανάσιο Γουρίδη. Ο κος Γουρίδης αναφέρθηκε στα εκατοντάδες λαξευμένα υπόσκαφα που υπάρχουν στο Διδυμότειχο, συνδέοντάς τα με την τοπική ιστορία, τους θρύλους και τις θρησκευτικές παραδόσεις που τα περιβάλλουν.

Επίσης την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις μελωδίες τους δύο νέοι παραδοσιακοί μουσικοί : ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Σταύρος Παλατσίδης, οι οποίοι ενθουσίασαν τον κόσμο με τους αρχέγονους ήχους της Θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δ.Ο.Σ. πάτερ Απόστολος Πορτοκαλίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Δκτης της XVI M/K MΠ κ. Δημήτριος Μπονώρας, ο Υδκτης της XVI M/K MΠ Ταξχος κ. Σταύρος Σταυρόπουλος καθώς και πολλοί φίλοι και φίλες του Συλλόγου μας.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο έργων κ Εμμανουηλίδη Δημήτριο και στο προσωπικό του Δήμου Διδυμοτείχου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας και καθάρισαν τον πανέμορφο χώρο των σπηλαίων κάτω από τον πύργο της βασιλοπούλας, στην Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου που μας έδωσε την έγκριση να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο, στους χορηγούς μας TZELLAS SOUND και SUPERMARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ καθώς και στους δυο νεαρούς παραδοσιακούς μας μουσικούς Γιώργο Συμεωνίδη και Σταύρο Παλατσίδη.

Βεβαίως ευχαριστούμε πολύ και όλους όσους έκαναν τον κόπο να έρθουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μας.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter