ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο Ιστορικός Περίπατος στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, τον οποίο διοργάνωσε ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨.

Οι φίλες και οι φίλοι που ανέβηκαν στο κάστρο, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια περιήγηση πολιτισμού και πατριδογνωσίας, με οδηγό τον Πολ. Μηχανικό, Αρχαιολόγο και συγγραφέα Δρ. Αθανάσιο Γουρίδη.

Ο Δρ. Γουρίδης αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία του Διδυμοτείχου σε όλη τη διαχρονική του πορεία, εντυπωσιάζοντας τους συμμετέχοντες και ενημερώνοντάς τους για την σημαντικότητα της πόλης, των μνημείων της, καθώς και των προσώπων που κατά καιρούς έδρασαν στην περιοχή.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ του τοπικού τμήματος Διδυμοτείχου που μας συνόδευσαν καθ’ όλη την πορεία της περιήγησης, το SUPERMARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την χορηγία του σε νερά και αναψυκτικά,   την εταιρεία ΤΖΙΜΗΣ – ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, που μας δώρισε μάσκες με το έμβλημα του συλλόγου μας, τις οποίες μοιράσαμε στους συμμετέχοντες, την πρόεδρο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΗ κ. Ευαγγελία Καραγιάννη, που μας διέθεσε τραπέζια για την δημιουργία του μπουφέ και το ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του Δήμου Διδυμοτείχου, που μας διέθεσε την Πινακοθήκη Δ. Ναλμπάντη, όπου στον προαύλιο χώρο της έληξε η περιήγησή μας, προσφέροντας στον κόσμο νερό, αναψυκτικά και κεράσματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον καλό μας φίλο Σάκη Κάργα ιδιοκτήτη του μεζεδοπωλείου – τσιπουράδικου «Μπρούσκο», ο οποίος μας έκανε χορηγία έναν υπέροχο μπουφέ, με τοπικές γεύσεις και εδέσματα.

Βεβαίως ευχαριστούμε και όλους του συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved