Το Μεγάλο Σάββατο επισκέφθηκαν την πόλη μας μέλη και εκδρομείς από την Γεωπαιδεία – Geopedia.
Η Γεωπαιδεία είναι μια ομάδα ενεργών ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες και επαγγελματική σταδιοδρομία,που μοιραζόμαστε μια κοινή ιδέα. Πιστεύουμε ότι η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται άμεσα από την επαφή μας με τη φύση και την κατανόηση του κόσμου γύρω μας. Μια παρέα ανθρώπων, μία συζήτηση, ένα ταξίδι, μία εκδρομή, μία παραλία ή ακόμα και ένα μονοπάτι μπορεί να μας αναζωογονήσει και να μας διασκεδάσει. Δημιουργήσαμε λοιπόν μια συλλογική δράση με σκοπό την ψυχαγωγία σε συνδυασμό με την βιωματική γνώση του περιβάλλοντός μας. Επίσης είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας με κύριο σκοπό της,
τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση. Και έχει ως σύνθημα : Αυτό που ξέρεις δεν το φοβάσαι, το σέβεσαι, το προστατεύεις, γίνεσαι κομμάτι του !!!
Περιηγήσαμε τους επισκέπτες μας στο κάστρο του Διδυμοτείχου, και τους αναφέραμε τις πιο σημαντικές πτυχές από την ιστορία του. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από το μέλος της Γεωπαιδεία την κ. Ifigeneia Skorda για τα σπάνια είδη νυχτερίδας που ζούνε στα δύο σπήλαια της πόλης μας (Βούβα και Καγιάλι), καθώς και για το πως μπορούμε να αναδείξουμε τα δύο σπήλαια δίχως να καταστρέψουμε το φυσικό περιβάλλον των νυχτερίδων.
Μεταξύ αστείου και σοβαρού, και αφού είχαμε τονίσει το «πρωτευουσιάνικο» παρελθόν του Διδυμοτείχου ο κ. Giorgos Papanikolaou επίσης μέλος της Γεωπαιδεία ονόμασε την πόλη μας «πρωτεύουσα της νυχτερίδας». Πέραν του πετυχημένου λογοπαίγνιου, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το Διδυμότειχο λόγω του πολύ καθαρού οξυγόνου που υπάρχει στην ατμόσφαιρά του, καθώς βεβαίως και του φυσικού και ζωικού του πλούτου, διαθέτει κάποια από τα σπάνια είδη νυχτερίδας, τα οποία με μία σωστή διαχείριση μπορούν να αποτελέσουν ακόμη έναν πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη μας.
Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία με τα παιδιά της Γεωπαιδείας – Geopedia, σίγουρα θα τα ξαναπούμε και σίγουρα γίναμε σοφότεροι για θέματα που αφορούν το φυσικό και ζωικό μας περιβάλλον.
Περισσότερες φωτογραφίες στο fb : https://www.facebook.com/photo/?fbid=692722629521654&set=pcb.692725459521371
Σχετικά με την Γεωπαιδεία – Geopedia δείτε στους παρακάτω συνδέσμους :