ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε εκδήλωση στον υπέροχο αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Δ. Ναλμπάντη με θέμα «Τυριά και τυροκόμοι από τις μυτζήθρες του Πολύφημου στα κασκαβάλια της Αίνου».

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Ματθαίος Κουτσουμανής Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, ο οποίος με την εκπληκτική και επίπονη έρευνά του, μας ενημέρωσε για την ιστορία του τυριού από τα ομηρικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας.

Οι φίλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την παρουσίαση του ομιλητή μας, καθώς πέραν των πολλών στοιχείων που παρέθεσε τα συνόδευσε και με πολλές φωτογραφίες – εικόνες.

Μετά το πέρας της ομιλίας οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ωραίες τυροκομικές γεύσεις από προϊόντα της τοπικής μας μεγάλης Βιομηχανίας Γάλακτος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, μέλη της οποίας δημιούργησαν στην αυλή της πινακοθήκης ένα πολύ ωραίο περίπτερο γεύσεων. Οι γεύσεις αυτές συνοδεύτηκαν με Ρετσίνα Ρακιτζή και κρασί από τα Εβρίτικα Κελλάρια.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κουτσουμανή που μας τίμησε για ακόμη μία φορά με την παρουσία του, ως ομιλητής σε εκδήλωση μας, όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και βεβαίως ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας : Βιομηχανία Γάλακτος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, Εβρίτικα Κελλάρια και Ρετσίνα Ρακιτζή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved