ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ “ΚΑΛΕ” ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΚΟΥΛΑ” ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Facebooktwitter

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, επισκέφτηκαν το Διδυμότειχο οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σερρών στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής – επιμορφωτικής επίσκεψης.

Οι μαθητές που συνοδευόταν από τις καθηγήτριες κ. Γερακίνα Κώττη, κ. Σοφία Ζαφειροπούλου και τον καθηγητή κ. Δημήτρη Γεωργίου, περιηγήθηκαν από μέλος του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» στην πόλη, στα μνημεία και στο Κάστρο του Διδυμοτείχου και επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, το οποίο αποτελεί το πιο σύγχρονο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα.

Στην επίσκεψη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία του Διδυμοτείχου και να τα συνδυάσουν με αντίστοιχα στοιχεία της πόλης τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως το 3ο Γυμνάσιο Σερρών στεγάζεται πλησίον του Βυζαντινού Κάστρου της πόλης που φέρει την παλαιά ονομασία «Κουλάς», ενώ το Βυζαντινό Κάστρο του Διδυμοτείχου ήταν γνωστό ως «Καλές».

Ευχαριστούμε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές  που επιλέγουν την πόλη μας για την πραγματοποίηση των εκδρομών και επισκέψεων τους, επίσης που μας δίνουν τα χαρά να είμαστε συνοδοιπόροι στα μονοπάτια της ιστορίας του τόπου μας.

«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»

Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter