ΟΙ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΛΑΚ

Στις 13/5/2019 μέλος του Ιστορικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ Γνώση και Δράση, συμμετείχε σε επίσκεψη στην Βουλγάρικη πόλη Καζανλάκ στο πλαίσιο δράσεων αδελφοποίησης των πόλεων Διδυμοτείχου – Καζανλάκ. Η επίσκεψη-συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μετά από επικοινωνία με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Πρωτοπρεσβύτερο πατ. Κωνσταντίνο Σουργουτσίδη.

Αρχικά επισκεφτήκαμε την βιβλιοθήκη Ισκρα, μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες της Βουλγαρίας που περιέχει πάνω από 500 τόμους βιβλίων. Οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης μας ενημέρωσαν για τα προγράμματα και τις δράσεις της βιβλιοθήκης, κι εμείς με τη σειρά μας αναφερθήκαμε στην ιστορία της πόλης του Διδυμοτείχου.

Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Ιστορικό Μουσείο Ισκρα, στο οποίο φυλάσσονται πάνω από 50.000 εκθέματα, που παρουσιάζουν την ιστορία της περιοχής του Καζανλούκ, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, όπως ευρήματα από τη Θρακική πόλη της Σευθέπολης και το Μουσείο του τριαντάφυλλου, το οποίο διαθέτει πάνω από 15.000 εκθέματα σχετικά με τη συλλογή και παραγωγή τριαντάφυλλων στη Βουλγαρία.Ευχαριστούμε τον πατ. Κωνσταντίνο που μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στις εν λόγω δράσεις και να μάθουμε για την ιστορία και τον πολιτισμό της γείτονας πόλης. Στο μέλλον, όπως αναφέρθηκε σε συζήτηση μας, οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης θα επισκεφτούν την πόλη του Διδυμοτείχου για να μάθουν για την ιστορία και τα αξιοθέατα της.

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved