6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1914 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Facebooktwitter

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα Θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και θα λάβουν χώρα ανάλογες εκδηλώσεις και στις άλλες πόλεις του Νομού Έβρου.

Στο Διδυμότειχο οι Θεσμικές Αρχές της πόλης καθώς και οι Σύλλογοι θα παρευρεθούν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, όπου θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των Θυμάτων της Γενοκτονίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της πόλης όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Όλους εμάς τους Θρακιώτες, ως απογόνους των Θυμάτων της Γενοκτονίας, μας βαραίνει το χρέος της μνημοσύνης και του αγώνα, για την επίσημη αναγνώριση από την Ελληνική Δημοκρατία της 6ης Απριλίου, ως ημέρας μνήμης και τιμής, για τα Θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.

Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να δώσει το παρόν, έτσι ώστε να περάσουμε το μήνυμα της ιστορικής αυτογνωσίας και να καταστήσουμε σαφές, ότι είμαστε υπέρ της ειρήνης και συνύπαρξης με τους γείτονές μας, δίχως όμως να ξεχνάμε το χρέος και το καθήκον μας προς τους προγόνους μας.

 

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter