«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ» 30 ΜΑΡ 2014 – 30 ΜΑΡ 2021 ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ»

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ :

Δημιουργία οπτικού υλικού με τα αξιοθέατα του Δήμου Διδυμοτείχου και προβολή – παρουσίαση σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Θράκης.

Λειτουργία ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης με κοινό χιλιάδες επισκέπτες, στα οποία προβάλλεται η ιστορία, τα μνημεία και η παράδοση της περιοχής του Διδυμοτείχου.

Συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που αφορούσαν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Διδυμοτείχου.

Προτάσεις αναβάθμισης και δημιουργία εορτών στην πόλη : Βυζαντινές Γιορτές Κάστρου Διδυμοτείχου-Καλέ Πανηγύρι – Σαλάτσια.

Καίρια συμμετοχή στις εκδηλώσεις πάνω στο Κάστρο του Διδυμοτείχου με ταυτόχρονη προβολή παραδοσιακών προϊόντων και αναβίωση επαγγελμάτων.

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με καταξιωμένους επαγγελματίες τόσο στην αγγειοπλαστική, όσο στην τοξοβολία και στο θέατρο σκιών.

Εθελοντικός καθαρισμός αρχαιολογικών χώρων.

Διοργάνωση και πραγματοποίηση “Καστρινών Περιπάτων” με μέλη και φίλους του Συλλόγου στο Κάστρο Διδυμοτείχου.

Περιηγήσεις Επισκεπτών, Σχολείων και Συλλόγων στα αξιοθέατα του Διδυμοτείχου.

Συνεργασίες και Συνδιοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων με : Περιφέρεια ΑΜΘ, Δήμο Διδυμοτείχου, Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ε.ΠΟ.Φ.Ε., Ωδεία, Συλλόγους, Φορείς και Σωματεία εντός και εκτός Διδυμοτείχου.

Ένταξη και συνεργασία με την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. για την ανάδειξη και αναγνώριση από το κράτος του γεγονότος της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.

Συνεργασία με Φορείς της γειτονικής μας χώρας, της Βουλγαρίας (Δήμος Καζανλάκ) για προβολή αμφοτέρων αρχαιολογικών χώρων και ανάδειξη της ιστορικής αρχαίας Θράκης.

Κατάθεση πρωτότυπης πρότασης για συνδυασμό εκδηλώσεων και δημιουργία ενός ενιαίου Φεστιβάλ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Βόρειο Έβρο.

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων και εθελοντικών δράσεων και σε χωριά της περιοχής μας.

Παρουσιάσεις βιβλίων.

Ποιητικές Βραδιές με την συνεργασία καταξιωμένων ποιητών, θεατρικών συλλόγων και ωδείων.

«Ιστορικές Βραδιές» με προσκεκλημένους ομιλητές : καταξιωμένους καθηγητές πανεπιστημίων, αρχαιολόγους και ιστορικούς ερευνητές.

Προβολές ιστορικών ταινιών σε μαθητές σχολείων και ενήλικες .

Συμμετοχή και συνδιοργάνωση συλλαλητηρίων εθνικού και τοπικού χαρακτήρα.

Συμμετοχή σε Θρησκευτικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Παρουσίαση ιστορικών διαδικτυακών εκπομπών.

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων επάνω στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων και έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Θρακικών Μελετών.

Πραγματοποίηση επιμορφωτικών εκδηλώσεων στο νεοϊδρυθέν Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Προτάσεις για υιοθέτηση Ύμνου και εμβλήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved