ΤΡΙΕΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Α΄ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2019, οι Καστροπολίτες κατόπιν προσκλήσεως, παραβρεθήκαμε στο Α΄ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί έγινε η παρουσίαση του τριετούς προγράμματος Erasmus+ KA2 2016-19 Kids Conquering Castles «Τα παιδιά κατακτούν τα Κάστρα». Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μαθητές σχολείων από έξι ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ουαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα), λειτούργησαν διά μέσω συνεργασιών και επιχειρηματικών δράσεων, παρουσιάζοντας τα κάστρα της περιοχής τους. Το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης επέλεξε να παρουσιάσει το Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Οι δύο υπεύθυνες δασκάλες του προγράμματος κυρίες Αγγελική Κουγιουρούκη και Βαλεντίνα Καπόγλου, μας παρουσίασαν τις δράσεις και επισκέψεις των παιδιών από το 2016 έως το 2019, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο. Κάποιες από τις δράσεις, μας τις παρουσίασαν με το δικό τους τρόπο και τα ίδια τα παιδιά που μετείχαν στο υπόψη πρόγραμμα.

Οκτώβριος 2017 Aντιπροσωπεία από εκπαιδευτικούς των πέντε Ευρωπαϊκών χωρών στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Μέσα σ΄ αυτά τα τρία χρόνια οι Καστροπολίτες είχαμε τη χαρά και την τιμή, να περιηγήσουμε στο Κάστρο του Διδυμοτείχου όλα τα παιδιά που μετείχαν στο πρόγραμμα καθώς και μια αντιπροσωπεία από εκπαιδευτικούς των παραπάνω πέντε Ευρωπαϊκών χωρών.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι διά μέσω του υπόψη προγράμματος το Α΄ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, λειτούργησε ως πρεσβευτής του Διδυμοτείχου, καθώς ¨ταξίδεψε¨ το κάστρο του, σε πέντε διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, όπου δάσκαλοι και μαθητές παρουσίασαν τους μύθους και την ιστορία του.

Εμείς ως Καστροπολίτες, συγχαρήκαμε και ευχαριστήσαμε όλους όσους εργάστηκαν στο πρόγραμμα «Τα παιδιά κατακτούν τα Κάστρα», καθώς μαζί με το κάστρο, κατέκτησαν και τις καρδιές μας. Αμφότεροι δώσαμε την υπόσχεση, ότι το Α΄ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης θα συνεχίσει τις επισκέψεις στο κάστρο του Διδυμοτείχου κι εμείς οι Καστροπολίτες πάντα θα συνοδεύουμε δασκάλους και μαθητές.

 

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved