Το 5ᴼ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Facebooktwitter

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο οι καθηγητές και μαθητές του 5ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στον Έβρο, καθώς οι μαθητές του Λυκείου αποτελούν μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου.

Οι Καστροπολίτες αναλάβαμε να συνοδεύσουμε και να περιηγήσουμε τους επισκέπτες, στα αξιοθέατα της πόλης. Αρχικά οι μαθητές με τους καθηγητές τους, μετέβησαν στο Στρατιωτικό Μουσείο, όπου ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο οπλίτη για τα εκθέματα του. Ακολούθως κατευθύνθηκαν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, εκεί ο εφημέριος του ναού πατ. Γαβριήλ, τους ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία και τα κειμήλια του μεγαλοπρεπούς ναού. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο Κάστρο, όπου μέλη του Συλλόγου μας αναφέρθηκαν στην ιστορία της πόλης και στα χαρακτηριστικά του Κάστρου.

Πριν συνεχίσουν την πορεία τους προς την Ορεστιάδα, μαθητές και καθηγητές κάθισαν σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, για να κολατσίσουν και να πιούν ένα ρόφημα, έτσι ώστε να ανακτήσουν δυνάμεις και να συνεχίσουν την εκδρομή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, που μας εμπιστεύθηκαν για να περιηγήσουμε τους μαθητές τους στα αξιοθέατα της πόλης μας.

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter