ΤΟ Α’ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ»

Facebooktwitter

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, επισκέφθηκαν την πόλη μας, οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Ε’ Τάξης του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Το υπόψη σχολείο έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Διδυμότειχο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 2016-19 Kids Conquering Castles «Τα παιδιά κατακτούν τα Κάστρα». Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μαθητές σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ουαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα), λειτουργούν διά μέσω συνεργασιών και παρουσιάζουν τα κάστρα της περιοχής τους. Το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης επέλεξε να παρουσιάσει το Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Στην επίσκεψη της Τετάρτης έλαβαν μέρος και μαθητές που δεν ακολουθούν το υπόψη πρόγραμμα, αλλά συμμετείχαν ως εκπαιδευτική εκδρομή. Το σύνολο των μαθητών που επισκέφθηκαν την πόλη μας, και περιηγήθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου μας, ξεπερνούσε τα 50 παιδιά. Μετά το τέλος της περιήγησης δάσκαλοι και μαθητές κάθισαν στα μαγαζιά του Διδυμοτείχου, όπου δροσίστηκαν με ένα παγωτό ή αναψυκτικό και ανέκτησαν τις δυνάμεις τους δοκιμάζοντας τις ωραίες γεύσεις από τα ταχυφαγεία της πόλης.

Ευχαριστούμε πολύ τους δασκάλους του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που μας εμπιστεύθηκαν για ακόμη μία φορά να περιηγήσουμε τους μαθητές τους στα αξιοθέατα της πόλης μας. Επίσης τους ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας έδωσαν σχετικά με τις επισκέψεις που έκαναν στα κάστρα των παραπάνω ευρωπαϊκών κρατών, και ειδικότερα για το πως είναι συντηρημένα αλλά και με ποιο τρόπο προσελκύουν επισκέπτες.

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter