ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Facebooktwitter

ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Το Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου ιδρύθηκε το 2000 και στεγάζεται σε παραδοσιακό κτίριο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Διδυμοτείχου. Το κτίριο χτίστηκε το 1907 και ο εσωτερικός του χώρος είναι κατασκευασμένος με ξύλο που προέρχεται από τον Αρχάγγελο (Αρχαγγέλσκ) της Ρωσίας και τα περισσότερα ξύλα σώζονται μέχρι και σήμερα.

Στο παρελθόν το κτίριο χρησιμοποιήθηκε, ως αποθήκη δημητριακών, αποθήκη τυροκομικών προϊόντων και ως «κουκουλόσπιτο», δηλαδή χώρος σηροτροφίας και παραγωγής μεταξιού.  Από το 1996 άρχισαν οι ενέργειες μετατροπής του κτιρίου σε ένα σημείο αναφοράς για την πολιτιστική δράση της πόλης και της περιοχής. Τότε ο Δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε στην αγορά του κτιρίου και στη συνέχεια, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της στρατιωτικής ηγεσίας, το κτίριο μετατράπηκε σε ένα Μουσείο με περιεχόμενο που αφορά την ιστορία της Ελλάδας, σε συνάρτηση με τη στρατιωτική της πορεία και με βάρος στην ιστορία της Θράκης.

Ο χώρος όπου στεγάζεται το Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου έχει 3 ορόφους με εκθέματα, όπως: οπλισμός, στολές διαφόρων εποχών, μετάλλια και παράσημα, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες, αλλά και διάφορα στρατιωτικά κειμήλια.

Το Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου επισκέπτονται καθημερινά αρχές και φορείς της περιοχής, σύλλογοι, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πλήθος ιδιωτών, είτε μεμονωμένα, είτε σε ομάδες.

Το Μουσείο έχει WC, διαθέτει χώρο στάθμευσης Ι.Χ. οχημάτων και λεωφορείων και έχει δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς διαθέτει ειδικό ανελκυστήρα για διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου είναι καθημερινά ( πλήν Δευτέρας ) από 09:00 έως 14:00, Τετάρτη από 18:00 έως 20:00 και Κυριακή από 11:00 έως 14:00.

Διεύθυνση: Ι.Μανδαλίδου και Βασ.Αλεξάνδρου (νυν Δοϊτσίδη-Χατζοπούλου), έναντι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2553026518

Πηγές:  www.army.grwww.didymoteicho.gr

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter