ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Facebooktwitter

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 οι Καστροπολίτες συνοδεύσαμε στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, τους μαθητές της Ε’ Τάξης του Πέμπτου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, κατόπιν πρόσκλησης από τους εκπαιδευτικούς των δύο τάξεων.

Περιηγηθήκαμε στο κάστρο και μιλήσαμε στα παιδιά για την ιστορία και τα μνημεία του Διδυμοτείχου, με σκοπό και στόχο να γνωρίσουν την τοπική μας ιστορία, να νιώσουν τη δυναμική του τόπου μας και να τον αγαπήσουν. Στη συνέχεια δασκάλες και μαθητές μετέβηκαν στο Κάστρο του Πυθίου, όπου συνέχισαν την εκπαιδευτική τους εκδρομή.
Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους, και ευχόμαστε για τα παιδιά αυτά να ισχύσει ο όρκος των αρχαίων Ελλήνων (νεαρών Σπαρτιατών προς τους μεγαλύτερους) Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες (Εμείς, όμως, θα γίνουμε πολύ καλύτεροι).

Αν τα παιδιά μας από μικρά μάθουν για την ιστορία του τόπου μας και τον αγαπήσουν, τότε αυτός ο όρκος μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να διαγραφεί ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που να συνάδει με το ένδοξο παρελθόν !!!

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter