ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ “ΧΑΚΙ” ΑΠΟΧΡΩΣΗ !!!

Facebooktwitter

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση» σε συνεργασία με την XVI Μ/Κ ΜΠ, διοργάνωσαν έναν ιστορικό περίπατο στο Κάστρο του Διδυμοτείχου για τους στρατιώτες, τα στελέχη και τις οικογένειές τους.

Ξεναγός στον περίπατο ήταν ο Δρ Αρχαιολογίας και Πολιτικός Μηχανικός Αθανάσιος Γουρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και στα μνημεία του Κάστρου και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των επισκεπτών.

Ιδιαιτέρως θετική εντύπωση μας έκανε το ενδιαφέρον των στρατιωτών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την ιστορία και την ομορφιά του Κάστρου, και συνεχώς ρωτούσαν ζητώντας να μάθουν περισσότερα πράγματα.

Μετά το τέλος του περιπάτου, οι στρατιώτες, οι οποίοι προερχόταν από Μονάδες της Καβύλης και της Πλάτης, κατέβηκαν στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου ως εξοδούχοι απόλαυσαν και μια βόλτα στην πόλη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Στρατηγό Δκτη της XVI Μ/Κ ΜΠ κο Ιλαρίδη Άγγελο για την συνεργασία, όπως βεβαίως ευχαριστούμε και τον δάσκαλό μας κο Αθανάσιο Γουρίδη που για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκε σε πρόσκλησή μας και βοήθησε τον Σύλλογό μας.

Ο αγώνας για την ανάδειξη του τόπου μας συνεχίζεται !!!

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter