ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

Facebooktwitter

Οι συντελεστές του περιοδικού «Ελληνικό Πανόραμα», διοργάνωσαν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εκδρομή στο Νομό Έβρου. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, μέλη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨, συνόδευσαν τους εκδρομείς και τους περιήγησαν στα αξιοθέατα του Διδυμοτείχου. Η περιήγηση ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, έπειτα ανεβήκαμε στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου τους έγινε μία ενημέρωση σχετικά με την ιστορία, τις αρχαιότητες και τα μνημεία του τόπου μας. Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να ρθουν σε επαφή με τα επιβλητικά τείχη και τους πύργους του Κάστρου, τα παραδοσιακά κτίρια, τα αμέτρητα υπόσκαφα σπήλαια, τα Βυζαντινά ναϋδρια, τους μεταβυζαντινού ναούς και την φυσική ομορφιά του Κάστρου.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το καλλιτεχνικό εργαστήρι ¨ΗΔΥ ΤΕΧΝΩΝ¨ και την παραδοσιακή οικία των εικαστικών Ιωάννη Σαρσάκη και Γεωργίας Νταλαγιώργου. Οι ιδιοκτήτες μας πρόσφεραν κεράσματα και μας παρουσίασαν την ιστορία του σπιτιού και των προσώπων που διέμεναν σ΄ αυτό.

Η περιήγησή μας τελείωσε στην γειτονιά της βασιλοπούλας, κάτω από τον ομώνυμο πύργο. Έναν χώρο καταπληκτικό, όπου υπάρχουν διώροφα υπόσκαφα σπήλαια, τα οποία, και αυτά, όπως και τα υπόλοιπα υπόσκαφα σπήλαια του Κάστρου, θυμίζουν Καππαδοκία καθώς και άλλες περιοχές παγκοσμίως που διακρίνονται από παρόμοια χαρακτηριστικά.

Οι επισκέπτες μας, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του Διδυμοτείχου και θεωρούμε ότι και μέσω της δημοσίευσης της εκδρομής στην ιστοσελίδα www.elliniko-panorama.gr θα προβάλουν την ιστορική, μνημειακή και φυσική ομορφιά της πόλης μας, έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Διδυμότειχο .

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter