«ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ

«ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, οι φίλες και οι φίλοι του συλλόγου μας, που προσήλθαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου, παρακολούθησαν μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία αφορούσε τα σπήλαια του Κάστρου (Καγιάλι) και της Βούβας.
Μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας Καβάλας, εξερεύνησαν τα δύο σπήλαια και μας ενημέρωσαν σχετικώς, αναφέροντας στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους και προβάλλοντας ψηφιακό οπτικό υλικό.

Η πάρα πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση των μελών της Σπηλαιολογικής Ομάδας Καβάλας, περιείχε αρχικά μία γενική αναφορά για το πως σχηματίζονται τα σπήλαια καθώς και άλλα εγκυκλοπαιδικά στοιχεία που αφορούν την επιστήμη της σπηλαιολογίας. Κατόπιν προχώρησαν στην προβολή εικόνων και βίντεο από τα σπήλαια της περιοχής μας, αναφέροντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους. Επιπροσθέτως κατέθεσαν τη άποψη τους για την αξία των δύο σπηλαίων μας, τονίζοντας ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε μελλοντικά, και με τις κατάλληλες ενέργειες των τοπικών φορέων, τα σπήλαια του Κάστρου (Καγιάλι) και της Βούβας, να γίνουν επισκέψιμα και να αξιοποιηθούν τουριστικά.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από το κοινό στα μέλη της ομάδας, δίνοντας έτσι το ερέθισμα μέσω του διαλόγου να παρατεθούν περαιτέρω στοιχεία και να αναφερθούν από μεγαλύτερους σε ηλικία παρισταμένους, κάποια άγνωστα στους νεώτερους ιστορικά στοιχεία που αφορούν τα δύο σπήλαια.

Εμείς ως Καστροπολίτες ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας Καβάλας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα (ούτε 24 ωρών) εξερεύνησαν τα δύο σπήλαια και κατόρθωσαν να ετοιμάσουν μία υπέροχη παρουσίαση.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΒΟΥΒΑΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠ 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ (ΚΑΓΙΑΛΙ) ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΒΑΣ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟΥ

 

 

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved