ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Facebooktwitter

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή» η εκδήλωση με θέμα : «Πρόσωπα Γυναικών στην Ιστορική Διαχρονία του Διδυμοτείχου».

Την υπόψη εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεοδώρα Καντακουζηνή» και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Χρήστος Μοκαΐτης, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Ιστορικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση» και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή», ο οποίος στην εισαγωγή του αναφέρθηκε σε πρόσωπα του Διδυμοτείχου που ανέδειξαν οι δύο προαναφερόμενοι σύλλογοι μέσα από τις δράσεις τους.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν :

Η Ευαγγελία Καραγιάννη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή», η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στα γεγονότα και τους αγώνες των γυναικών για την απόκτηση ελευθεριών και ίσων δικαιωμάτων.

Ο Ιωάννης Σαρσάκης, Οργανωτικός Γραμματέας του Ιστορικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση», ο οποίος παρουσίασε τον βίο τριών γυναικείων προσωπικοτήτων που έχουν άμεση ιστορική σχέση με το Διδυμότειχο. Τα πρόσωπα αυτά ήταν η Πομπηία Πλωτίνη, η Θεοδώρα Καντακουζηνή και η Ευγενία Περιορή.

Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες και το βίντεο από την εκδήλωση.

 

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter