ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση», πραγματοποίησε εκδήλωση στο Κέντρο Θρακικών Μελετών Διδυμοτείχου, με θέμα : «Η παρουσία της Θράκης στην Αθήνα της εποχής του Περικλή».

Προσκεκλημένη ομιλήτρια, ήταν η Διδυμοτειχίτισσα Δρ. Δέσποινα Σ. Τσιαφάκη, Αρχαιολόγος – Διευθύντρια Ερευνών Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, Παράρτημα Ξάνθης.

Η κυρία Τσιαφάκη ανέπτυξε το θέμα της με πάρα πολύ ωραίο και εύληπτο τρόπο, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό απ’ όλους τους παρισταμένους. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ενώ στην κλασική Αθήνα κατοικούσαν διάφοροι λαοί (ελληνογενείς και μη), αυτοί που επηρέασαν περισσότερο τους Αθηναίους ήταν οι Θράκες. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την μυθολογία, τους αρχαίους συγγραφείς και τις αναπαραστάσεις στα αγγεία αλλά και στην τέχνη της μαρμαρογλυπτικής.

Πρέπει να αναφέρουμε, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης του Συλλόγου, να ορίσει το 2019 ως έτος ανάδειξης της Θρακικής ιστορίας και των μνημείων. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα για την διδασκαλία της ιστορίας της Θράκης στα παιδιά μας, είτε ως ένα μάθημα ενταγμένο στα επίσημα βιβλία ιστορίας των σχολείων, είτε ως ανεξάρτητο μάθημα τοπικής ιστορίας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα Δέσποινα Τσιαφάκη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, και μας έκανε την τιμή να παραστεί σε εκδήλωσή μας ως ομιλήτρια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι γέννημα θρέμμα του Διδυμοτείχου καθώς και μια εξαιρετική επιστήμονας, δηλώνουμε ότι θα υπάρξουν και μελλοντικές συνεργασίες με ανάλογα θέματα, που θα αφορούν την ιστορία και τα μνημεία της Θράκης.

Επίσης ευχαριστούμε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, έτσι μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας, που αφορά την ιστορική και μνημειακή ανάδειξη του Διδυμοτείχου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

ΤΟ ΒΙΒΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved