Ο ΜΟΡΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Facebooktwitter

Ο Φίλιππος Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του.

Είκοσι επτά χρόνια πριν το σήμερα, ο ¨βορράς συναντούσε το νότο» μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής της κας Μαριάνας Κορομηλά στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με θέμα «Διδυμότειχο : ο βορράς συναντά το νότο». Την ίδια εποχή διοργανώθηκε στην Καλαμάτα  από το Γαλλικό ινστιτούτο και τον ιστορικό διδάκτορα βυζαντινής ιστορίας Φίλιππο Γιαννόπουλο, η παρουσίαση του βιβλίου του με θέμα «Διδυμότειχο η ιστορία ενός βυζαντινού οχυρού».

Ο μακαριστός μητροπολίτης Νικηφόρος.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του ¨Διδυμοτειχίτη στην καρδιά¨ και επίτιμου Δημότη Διδυμοτείχου, καταγόμενου από την Καλαμάτα Φίλιππου Γιαννόπουλου, νυν Γέροντα Γαβριήλ της μονής Σωτήρος Χριστού στους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης. Στην υπόψη εκδήλωση είχε παρευρεθεί και ο μακαριστός μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κυρός Νικηφόρος.

Τα βίντεο είναι επεξεργασμένα από τους πατέρες της μονής με φωτογραφικό υλικό από τα κάστρα του Διδυμοτείχου και του Πυθίου, και τα τιτλοφόρησαν «Ο Μοριάς συναντά τη Θράκη» αφού πρώτα βεβαίως όπως προαναφέραμε ο «βορράς συνάντησε το νότο».

Ο γέροντας Γαβριήλ Κοβιλιάτης.

Ευχόμαστε οι άγιοι του Κάστρου του Διδυμοτείχου : Όσιος Ιωάννης ο Νέος, Άγιος Ιωάννης Βατάτζη και ο Άγιος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ιλαρίων, να ευλογούν και να δυναμώνουν τον αγώνα των πατέρων της μονής Σωτήρος Χριστού στους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να νιώθουμε εμείς οι Διδυμοτειχίτες τις προσευχές, τις δεήσεις και την αγάπη τους για τον τόπο μας.

Διδυμότειχο Ο Βορράς συναντά το Νότο Μέρος Α΄

Διδυμότειχο Ο Βορράς συναντά το Νότο Μέρος Β΄

 

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter