ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ …. ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, επισκέφτηκαν την πόλη του Διδυμοτείχου : η Κοινωνική Ανθρωπολόγος κα Ειρήνη Ι. Φαφαλιού, ο δικηγόρος και διευθυντής του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά και της Inalos.net κ. Ηλίας Μπίσιας και ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά και αρχισυντάκτης της Inalos.net κ. Χάρης Παππάς, κατόπιν επίσκεψης τους στον Βόρειο Έβρο. Μέλη του Συλλόγου μας είχαν την χαρά να περιηγήσουν τους επισκέπτες μας στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης, μας δόθηκε η δυνατότητα να τους ενημερώσουμε για την ιστορία και τα μνημεία της πόλης μας. Οι επισκέπτες μας ενθουσιάστηκαν από τα μνημεία και την ιστορία του Διδυμοτείχου και μας ανέφεραν, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ξανά επισκεφτούν την πόλη μας.

Ως προς τα “Ναυτικά Χρονικά” ενημερώσαμε τους επισκέπτες μας, ότι το Διδυμότειχο ιστορικά δεν στερείται ¨ναυτοσύνης¨, καθώς από τα αρχαία χρόνια μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, ο ποταμός Έβρος ήταν πλωτός και διακινούνταν μέσω αυτού (αλλά και του παραποτάμου του Ερυθροπόταμου, ο οποίος ρέει μπροστά από το κάστρο) το εμπόριο. Για το λόγο αυτό σε υπόσκαφα σπήλαια επάνω στο κάστρο αλλά και επάνω σε βυζαντινά απομεινάρια, βρίσκουμε εγχάρακτα αναθηματικά πλοιάρια. Επίσης στο κάτω μέρος του τέμπλου του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αθανασίου υπάρχουν ζωγραφιές με πλοιάρια (παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετική εκπομπή με θέμα τον πλωτό Έβρο).

Ως Καστροπολίτες ευχαριστούμε πολύ τους επισκέπτες και την πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και φίλη του συλλόγου μας κα Αγγέλα Γιαννακίδου, που ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας και μας εμπιστεύθηκε στο να περιηγήσουμε τους επισκέπτες στο κάστρο του Διδυμοτείχου. Επιπροσθέτως δηλώνουμε πάντα στην διάθεση τους, για οποιαδήποτε επίσκεψη στην περιοχή μας και σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία που θα αφορά το καλό και την ανάδειξη της πόλη μας.

Καστρινοί Διάλογοι : Ποταμός Έβρος – Ένας διαχρονικά πλωτός «Θεός» 

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved