ΟΙ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΡΩΓΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ορφέας – Θεα/συ, η παρουσίαση του βιβλίου «Μικρές Περιπλανήσεις στις Ρωγμές του Χρόνου», το οποίο συνέγραψε ο συντοπίτης μας λογοτέχνης Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης.

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Διδυμοτείχου, όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο, ακολούθως μαθήτευσε στο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου και το 1975 εισήχθη και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990, σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

Ο Σύλλογος μας προσκλήθηκε να μετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου, όπου ο Οργανωτικός Γραμματέας των Καστροπολιτών, απηύθυνε ένα χαιρετισμό καθώς και μία πρόταση προς τον συγγραφέα.

Ως Καστροπολίτες γνωστοποιήσαμε δια μέσω του χαιρετισμού, ότι πρόθεση του Συλλόγου μας είναι να εκδώσει ένα ανθολόγιο κειμένων (Ανθολόγιο Καστρινών Λογοτεχνών), τα οποία συνέγραψαν συντοπίτες μας λογοτέχνες και αφορούν το Διδυμότειχο, τον Έβρο και την Θράκη. Το ανθολόγιο αυτό φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο, το οποίο θα ενταχθεί στην σχολική εκπαίδευση και θα βοηθήσει τα παιδιά μας να έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τη μυθολογία, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Η πρόταση προς τον κο Τριανταφυλλάκη ήταν να ενταχθούν και δικά του κείμενα στο υπόψη ανθολόγιο, τα οποία έχουν άμεση αναφορά στην ανωτέρω θεματολογία. Ο κύριος Τριανταφυλλάκης αποδέχθηκε και χαιρέτησε την πρότασή μας, και μας δήλωσε ότι θα μας βοηθήσει στο να γνωρίσουμε και άλλους λογοτέχνες συντοπίτες μας, έτσι ώστε το εγχείρημά μας να αποκτήσει την δέουσα καθολικότητα.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκτός από την κα Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου εκπαιδευτικό και ποιήτρια, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό :  ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο γιατρός Γρηγόρης Καραγιάννης (και οι δύο παιδικοί φίλοι του συγγραφέα, ξεδίπλωσαν το κουβάρι των αναμνήσεων μια άλλης εποχής). Η πρόεδρος του Συλλόγου «Θεοδώρα Καντακουζηνή Ευαγγελία Καραγιάννη (απηύθυνε ένα χαιρετισμό). Οι Δημοσιογράφοι Μαρία Μανάκα και Αναστασία Πατλακίδου (μίλησαν για το βιβλίο και τον συγγραφέα). Οι ηθοποιοί Δέσποινα Μιχαηλίδη, Ευαγγελία Παζαρλιώτη και Κική Κατσίκα (οι οποίες ανέγνωσαν με εκπληκτική ερμηνεία κείμενα από το βιβλίο). Οι μουσικοί Χρήστος Γκρέμος, Γιώργος Συμεωνίδης και Λίτσα Γκιντίδου (οι οποίοι μελωδικοί όπως πάντα, συμπλήρωσαν το παζλ της παρουσίασης με υπέροχες νότες).

Ευχαριστούμε πολύ τον κο Τριανταφυλλάκη, που μας τίμησε με την πρόσκλησή του να παραστούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του, καθώς βεβαίως και για την άμεση αποδοχή του προς την πρότασή μας. Του ευχόμαστε να είναι γερός και δυνατός και οι «Μικρές Περιπλανήσεις» να έχουν μια Οδύσσεια κατάληξη !!!

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved