ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 μέλη του Συλλόγου μας, περιήγησαν του μαθητές της Β΄ τάξης του Δευτέρου Γυμνασίου Ορεστιάδος στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Αρχικά οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου, όπου συναντηθήκαμε, και ακολούθως όλοι μαζί ανεβήκαμε  στο Κάστρο.

Λόγω του ότι τα παιδιά της Β΄ Τάξης διδάσκονται φέτος Βυζαντινή ιστορία, είχαν την ευκαιρία να βαδίσουν επάνω στην ζώσα ιστορία του Βυζαντίου, στο αυτοκρατορικό Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Οι μαθητές άκουσαν με ενδιαφέρον την ιστορία του Κάστρου, των ναών, των μνημείων και των προσωπικοτήτων που σχετίζονται μ΄ αυτό, συμμετέχοντας ενεργά στην περιήγηση και υποβάλλοντας σχετικές ερωτήσεις.

Ως Καστροπολίτες, προτείνουμε στους Δασκάλους και Καθηγητές της περιοχής μας, να διδάσκουν ορισμένες ώρες από τα μαθήματα της Βυζαντινής Ιστορίας εντός του Κάστρου. Μ’ αυτό τον τρόπο τα παιδιά μας θα έρχονται σε επαφή με την γνώση βιωματικά, θα μάθουν την τοπική ιστορία και θα εκτιμήσουν την αρχαιολογική και ιστορική αξία του τόπου μας.

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved