ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ «ΣΤΕΡΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ»

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο μέλη του Εκδρομικού Ορειβατικού Αθλητικού Ομίλου «Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας», ο υπόψη όμιλος είναι πανελλήνια γνωστός για το σκακιστικό του τμήμα.

Κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τον Σκακιστικό Όμιλο Διδυμοτείχου, μέλη των Καστροπολιτών συνόδευσαν και περιήγησαν τους επισκέπτες μας στο Κάστρο της πόλης, όπου τους έγινε μια εκτενής αναφορά για την ιστορία και τα μνημεία της. Οι επισκέπτες μας, όπως μας δήλωσαν, έμειναν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου μας, και από την πλούσια ιστορία του.

Εμείς ως Καστροπολίτες ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο του Σ.Ο. Διδυμοτείχου Γιώργο Δελλούδη και τα μέλη του, για την συνεργασία που είχαμε στο να περιηγήσουμε τους επισκέπτες μας. Επίσης δηλώνουμε ότι ήμαστε ανοικτοί και σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία που θα αφορά το καλό και την ανάδειξη της πόλης μας !!!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κάστρο του Διδυμοτείχου έχει άμεση συνάφεια με το σκάκι, καθώς μέσα στην ιστορική του διαχρονία έχει να επιδείξει βασιλιάδες, βασίλισσες, πύργους, αξιωματικούς, άλογα και στρατιώτες, οπότε αν το δούμε ως μία τεράστια σκακιέρα, θα πρέπει να μάθουμε να κινούμαστε με στρατηγική και σχέδιο, που θα αφορούν την αξιοποίηση και την ανάδειξή του, και ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει ένα χώρο διεξαγωγής αγώνων σκάκι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved