ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ – ΚΑΛΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2022

Facebooktwitter

Η ιστορία επαναλήφθηκε. Η Πεντηκοστή στο Κάστρο του Διδυμοτείχου ήταν βροχερή, όμως και σωτήρια.

Οι τολμηροί περιπατητές έδωσαν το δυναμικό παρόν και έτσι πραγμάτωσαν την μοναδική εκδήλωση για το «Καλέ Πανηγύρι-2022», που έγινε πάνω στο Κάστρο!

Καθώς από τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για φέτος, λόγω του καιρού, οι λοιπές γίνανε σε κλειστό χώρο (αμφιθέατρο).

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ- Γνώση και Δράση», από το 2014 που ιδρύθηκε, έχει καθιερώσει το θεσμό του «Καστρινού Περιπάτου» που ταυτόχρονα είναι και «Ιστορικός Περίπατος», μιας και οι συνοδοιπόροι στα Καστρινά μονοπάτια, έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, να συνομιλήσουν, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τις πτυχές της ιστορίας και των μνημείων της Καστροπολιτείας.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της σωτηρίας της πόλης από την πολιορκία των Σταυροφόρων το 1205 μ.Χ. με την επωνυμία «Καλέ Πανηγύρι», που τελούνται κάθε χρόνο από τον Δήμο Διδυμοτείχου, κατά την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, φέτος επέστρεφαν στην κανονικότητα (αν υπάρχει τέτοια λέξη) μετά την COVID-19 περίοδο. Όμως η καταιγίδα «GENESIS» είχε άλλα σχέδια!

Έτσι λοιπόν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, δεν πραγματοποιήθηκαν στο Κάστρο μας, πλήν των θρησκευτικών ιερουργιών.

Ο «Καστρινός Περίπατος» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2022, «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος» και να προσθέσουμε «με την υπομονή και επιμονή των Καστροπολιτών και των συνοδοιπόρων μας».

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περιπάτου, ήταν οι μικροί μας φίλοι που μαζί με τους γονείς τους δεν πτοήθηκαν και αποτέλεσαν το έναυσμα μας, να μην σταματάμε έστω και με βροχή!

Επίσης οι φιλοι που έδωσαν το δικό τους ωραίο τόνο και δείγμα της φιλοζωικής συντροφιάς και μας ακολούθησαν με τους σκύλους τους.

Φίλοι και γνωστοι που ήρθαν από άλλες πόλεις για να γνωρίσουν την δική μας, μας κολάκευσαν και μας ευαισθητοποίησαν.

Τέλος, οι πάντα συνοδοιπόροι και πάντα συνεργάτες, εθελοντές διασώστες – Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Διδυμοτείχου, μας έδωσαν τη σιγουριά πως με τη συνοδεία τους δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κάτι που να μας ανησυχήσει.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, όλους που με την παρρησία και το θάρρος τους, περπάτησαν μαζί μας στα μονοπάτια της ιστορίας του Κάστρου μας.

Σας περιμένουμε όλους ξανά, άλλα και όσους δεν μπορεσαν να έρθουν σήμερα, σε επόμενη δράση μας, να σας υποδεχθούμε και να συνοδέψουμε στην Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου!

Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση … και παντός καιρού!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter