ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821

Facebooktwitter

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 17 Απριλίου ε.ε., το απόγευμα, Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: ʺΗ συμμετοχή της Θράκης στον απελευθερωτικό Αγώνα του 1821ʺ.

Το Συνέδριο συντόνισε ο Ελλογ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής του ΔΠΘ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Θράκη πριν την Επανάσταση του 1821 και η προετοιμασία του «Μεγάλου Σηκωμού» στον θρακικό χώρο».

Συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους·

  • ο Ελλογ. κ. Γεώργιος Τσιγάρας, Αν. Καθηγητής του Δ.Π.Θ, εκπρόσωπος της Ιεράς  Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, με θέμα εισηγήσεως: «Η συμμετοχή του Μητροπολίτου Μαρωνείας Κωνσταντίου στην Επανάσταση του 1821».
  • ο Πρεσβ. Αθανάσιος Γραμμένος, υποψήφιος Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Α.Π.Θ., εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, με θέμα εισηγήσεως:  «Η συνεισφορά των Αινιτών στην Ελληνική Επανάσταση».
  • Ο κ. Δημήτριος Κιηγμάς, Φιλόλογος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με θέμα εισηγήσεως: «Η συμμετοχή της Αδριανούπολης στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821».
  • Ο κ. Αθανάσιος Μουσόπουλος, Φιλόλογος-συγγραφέας-ποιητής, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, με θέμα εισηγήσεως: «1821 και Θράκη- Ιδέες και άνθρωποι».
  • Ο Ελλογ. κ. Ιωάννης Μπακιρτζής, Επικ. Καθηγητής του ΔΠΘ, με θέμα εισηγήσεως: «Οι συνέπειες της Επανάστασης του 1821 για τη Θράκη και η ανασυγκρότηση των ρωμέικων κοινοτήτων κατά την επόμενη περίοδο».
Facebooktwitter

FacebooktwitterCopyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights ReservedFacebooktwitter