ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Facebooktwitter

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, παραβρέθηκαν στην πόλη μας δάσκαλοι, μαθητές και γονείς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Κατόπιν συνεννόησης τους με τον αρχαιολόγο κο Ματθαίο Κουτσουμανή και με τον Σύλλογό μας, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο στο λόφο της Αγίας Πέτρας όπου βρίσκεται η αρχαία Πλωτινόπολη. Οι παλαιοί συνεργάτες του κου Κουτσουμανή εργάστηκαν εθελοντικά και βοήθησαν στο να επιτευχθεί αυτή η επίσκεψη, ανοίγοντας τα σκέπαστρα όπου φυλάσσονται τα πάρα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Πλωτινόπολης. Πρόκειται για τους κυρίους : Γιώργο Κεμαλάκη, Φώτη Καλιαλάκη, Αντώνη και Ηλία Καραπιπέρη.

Ο αρχαιολόγος κος Ματθαίος Κουτσουμανής και οι συνεργάτες του : Γιώργος Κεμαλάκης, Φώτης Καλιαλάκης, Αντώνης και Ηλίας Καραπιπέρης.

Άπαντες μικροί και μεγάλοι, έμειναν έκθαμβοι από τον αρχαιολογικό πλούτο που κρύβει ο λόφος της Αγίας Πέτρας, καθώς επίσης δήλωσαν το θαυμασμό τους και για το Κάστρο του Διδυμοτείχου. Λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν μπόρεσαν να μείνουν για περισσότερες ώρες στην πόλη μας, και για το λόγο αυτό μας τόνισαν ότι στο άμεσο μέλλον θα ξαναεπισκεφθούν το Διδυμότειχο για να περιηγηθούν και να δουν όλες τις ομορφιές του.

 

 

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter