ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ Ο ΒΟΡΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΝΟΤΟ. ΜΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Facebooktwitter

Η συγγραφέας, ιστορικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Μαριάνα Κορομηλά.

Από την εκπομπή της συγγραφέως – ιστορικού και εξέχουσας ραδιοφωνικής παραγωγού Μαριάνας Κορομηλά, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η οποία μεταδόθηκε το 1990, σας παρουσιάζουμε την αφιερωματική εκπομπή για το Διδυμότειχο με θέμα ¨Διδυμότειχο : Ο Βορράς συναντά το Νότο¨. Η υπόψη εκπομπή οργανώθηκε από το Γαλλικό ινστιτούτο της Καλαμάτας και βασίστηκε σε στοιχεία από το βιβλίο του ιστορικού Φίλιππου Γιαννόπουλου (νυν Γέροντα Γαβριήλ της μονής Σωτήρος Χριστού στους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης). Τα βίντεο που θα παρακολουθήσετε Α΄ και Β΄ μέρος είναι επεξεργασμένα και εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό που συνέλεξαν οι πατέρες της Μονής από τις ιστοσελίδες του Δήμου Διδυμοτείχου και του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση».

Ο Φίλιππος Γιαννόπουλος

Ο γέροντας Γαβριήλ (Φίλιππος Γιαννόπουλος) δεν έπαψε ποτέ να αγαπάει τον τόπο μας και να τον προβάλει σε κάθε ευκαιρία, εξέφρασε μάλιστα και την επιθυμία στο άμεσο μέλλον να επισκεφθεί το Διδυμότειχο και να ξαναπερπατήσει επάνω στο ιστορικό Κάστρο μας για το οποίο συνέγραψε το βιβλίο «Διδυμότειχο : Ιστορία ενός Βυζαντινού Οχυρού» το οποίο εκδόθηκε από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Αθήνα 1989.

Ο γέροντας Γαβριήλ Κοβιλιάτης

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι, ο γέροντας Γαβριήλ γεννήθηκε το 1940 στην όμορφη Καλαμάτα, εκεί πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, όπου τελείωσε το γυμνάσιο. Σπούδασε έπειτα στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και ολοκλήρωσε με αριστεία τις σπουδές του. Μάλιστα, η διατριβή του με θέμα «Διδυμότειχο, Ιστορία ενός Βυζαντινού Οχυρού» βραβεύτηκε από την Εταιρεία Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διδυμότειχο Ο Βορράς συναντά το Νότο Μέρος Α΄

Διδυμότειχο Ο Βορράς συναντά το Νότο Μέρος Β΄

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter