ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ : ΕΝΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2019, βρέθηκαν στο Διδυμότειχο οι καθηγητές και οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ξάνθης (Γεώργιος Βιζυηνός). Την πρώτη μέρα επισκέφθηκαν το ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας, το Βυζαντινό και το Στρατιωτικό Μουσείο. Την δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο, όπου τους παρέλαβε μέλος του Συλλόγου μας και τους περιήγησε στο Κάστρο και την Δημοτική Πινακοθήκη του Δ. Ναλμπάντη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που την πόλη μας επισκέπτεται ένα σχολείο, και βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος του Συλλόγου μας συνοδεύει επισκέπτες και δη μαθητές. Θα πρέπει όμως να υπάρξει μια καλύτερη οργάνωση μεταξύ των φορέων (Δήμος, Μητρόπολη, Εφορία Αρχαιοτήτων, Εμπορικός Σύλλογος και οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται επί του αντικειμένου), έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε λεωφορεία καθώς και η άνετη περιήγηση των επισκεπτών μέσα στην πόλη, να καλύπτονται άμεσα οι απαιτήσεις σε ξεναγούς, να είναι πάντα όλα τα Μουσεία και οι ναοί ανοιχτά και οι αρχαιολογικοί χώροι καθαροί.

Ο λεγόμενος μαθητικός τουρισμός είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί για την πόλη του Διδυμοτείχου, σε συνδυασμό μάλιστα και με άλλους οικισμούς του Δήμου, όπως : το Πύθιο (κάστρο), Ρήγιο (ταφικός τύμβος), Μεταξάδες (παραδοσιακός οικισμός), οι ναοί του Παλιουρίου (Αγία Παρασκευή ή Αγίου Παντελεήμονα) και του Αλεποχωρίου (Αγίου Αθανασίου) κλπ.

Αν λάβουμε υπόψη (σύμφωνα με τα προγράμματα που εντάχθηκε ο Δήμος) ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν μονοπάτια στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, και θα κατασκευαστεί το στέγαστρο στην αρχαία Πλωτινόπολη, τότε θα πρέπει η πόλη του Διδυμοτείχου να προετοιμαστεί και να δημιουργήσει σύγχρονες συνθήκες υποδοχής, περιήγησης και διαμονής για όλους τους επισκέπτες.

Στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, το ακατέργαστο διαμάντι που ονομάζεται Διδυμότειχο, με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό πυρήνα οικονομικής ανάπτυξης, και να ωφελήσει όχι μόνο την ίδια του την περιοχή αλλά και όλο τον Βόρειο Έβρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved