«ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: ΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Facebooktwitter

«ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: ΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» 

-Το Διδυμότειχο αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα της μακρόχρονης θρακικής πολυεπίπεδης πορείας και ανάπτυξης

-΄Αξιοι ερευνητές και καταγραφείς σε ξεχωριστούς τόμους ή σε άρθρα θησαυρισμένα στα παλαιά και έγκυρα θρακικά περιοδικά, αποδεικνύουν ότι το Διδυμότειχο είναι “Γη του Κάλλους – της Ιστορίας και του Πολιτισμού”.

Μια υπέροχη βραδιά ποίησης, τέχνης και προσφοράς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

Η ποιητική βραδιά με τίτλο «Διδυμότειχο: Γή του Κάλλους, της Τέχνης και του Πολιτισμού», που διοργανώθηκε από τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», ήταν μία εκδήλωση αναγνώρισης, μνήμης και τιμής στου «Καστρινούς» ποιητές που προσέφεραν με το έργο τους στην πολιτιστική ανάδειξη

Eισηγητής της εκδήλωσης o Θρακιώτης φιλόλογος από την Ξάνθη, ποιητής και συγγραφέας, Θανάσης Μουσόπουλος.

Το ενδιαφέρον του κοινού κράτησαν αμείωτο, οι γλαφυρές απαγγελίες των ποιημάτων από τα μέλη του Θεατρικού Συλλόγου (ΘΕΑΣΥ) Διδυμοτείχου, καθώς και η θαυμάσια μουσική πλαισίωση από υψίφωνο και πιανίστα του Ωδείου «Θρακία Μούσα».

Στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου λειτούργησε Έκθεση Ζωγραφικής με υπέροχα έργα του ζωγράφου, ποιητή και λογοτέχνη, Βασίλη Χρυσανθακόπουλου.

Επίσης στην είσοδο της εκδήλωσης, οι Καστροπολίτες διοργάνωσαν εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Στο τέλος της βραδιάς, μέλη του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», απένειμαν αναμνηστικά βραβεία στις οικογένειες των τιμηθέντων ποιητών του Διδυμοτείχου, με τη σειρά που παρουσιάστηκαν, όπως παρακάτω:

Ιάσων Ιωαννίδης.
Σωτήρης Χατζηπεντίδης («Έφηβος Ποιητής»).
Τίτος Μανάκας («Διμοτειανός»).
Βασίλειος Σιναπίδης.
Ευάγγελος Κωτσίου.

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» ευχαριστεί ολόψυχα όσους συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα όλους τους παρισταμένους που τίμησαν τους «Καστρινούς» ποιητές με την παρουσία τους και απόλαυσαν λαμπρά δείγματα της πολιτιστικής προσφοράς του τόπου μας.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter