Όταν το Διδυμότειχο δεν είχε γήπεδο, πού γίνονταν άραγε οι γυμναστικές επιδείξεις των σχολείων; Πάντα είχα αυτήν απορία, η οποία λύθηκε τώρα από ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Φως» της Θεσσαλονίκης, της 16ης Ιουνίου 1928.
Οι επιδείξεις γίνονταν στην τοποθεσία Αντάς, στις δυτικές παρυφές της πόλης. Αντάς στα τουρκικά σημαίνει νησί. Εκεί λοιπόν ο Ερυθροπόταμος διχάζονταν και παρακάτω ενώνονταν, δίνοντας την εντύπωση ότι η έκταση ανάμεσα στους δύο κλάδους του ποταμού υπήρχε ένα νησί.
Εκεί λοιπόν το 1928 είχαν γίνει (όπως και άλλες χρονιές) οι γυμναστικές επιδείξεις των τριών δημοτικών σχολείων του Διδυμοτείχου, τις οποίες παρακολούθησαν κατά την εφημερίδα, 4.000 κόσμος. Οι επιδείξεις άρχισαν με παρέλαση των τριών σχολείων, των Αρρένων, των Θηλέων και του Μικτού. Τις γυμναστικές επιδείξεις του Μικτού που ακολούθησαν διηύθυνε ο Κωνσταντίνος Ποντίδης. Το χορό του σχολείου Θηλέων με εθνικές ενδυμασίες διηύθυνε ο Π. Παναγιωτίδης. Τις γυμναστικές ασκήσεις του σχολείου Αρρένων διηύθυνε ο Μιχαήλ Καρακώτσογλου. Ακολούθησε ένα παιχνίδι του Μικτού υπό την Πολ. Παπανεστορίδου. Υπήρξε ένας ακόμη χορός του σχολείου Θηλέων με μαύρες στολές και κορδέλες στο κεφάλι, με διεύθυνση του Παν. Παπαγιωτόπουλου. Ακολούθησε παιχνίδι «με το σχοινί εν κύκλω» από τα αγορια του Αρρένων. Το Μικτό παρουσίασε με στολές σε μπλε και άσπρο, χορό που δίδαξε ο Κωνσταντίνος Ποντίδης. Στη συνέχεια ο Μιχαήλ Καρακώτσογλου παρουσίασε τον Θεσσαλικό Χορό με τους μαθητές του σχολείου Αρρένων. Ο κόσμος χειροκρότησε τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό.
Το δεύτερο μέρος των γυμναστικών επιδείξεων ήταν αφιερωμένο στον Αθλητισμό. Στη σκυταλοδρομία, νίκησε το Μικτό. Στη Σακκοδρομία νίκησε το Μικτό. Στο δρόμο 60 μέτρων νίκησε το Αρρένων. Στο δρόμο 100 μέτρων κίνησε το Αρρένων. Στο άλμα τριπλούν κέρδισε το Αρρένων με δεύτερο το Μικτό. Στο άλμα εις ύψος κέρδισε το Αρρένων. Μετά το τέλος των αγωνισμάτων τα έπαθλα απένειμε ο Μητροπολίτης Ιωακείμ (Σιγάλας) ενώπιον του επιθεωρητού Ι. Δανόπουλου, του γυμνασιάρχη Χρ. Δρακοντίδημ του Γυμναστή Ράντη. Ο Ιωακείμ συνεχάρη τους αθλητές, ευχήθηκε να προσδιορισθεί ο χώρος για τέτοιους σκοπούς και οι επιδείξεις έκλεισαν, με τα παιδιά να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο.
Στις επιδείξεις παραβρέθηκαν οι πολιτικές αρχές με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτριο Ζαπάρτα, οι στρατιωτικές αρχές της πόλης και τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός του Διδυμοτείχου παρά το γεγονός, παρατηρούσε η εφημερίδα, ότι «ευρίσκεται εις το τέλος της εκτροφής των μεταξοσκωλήκων του».
Η πρώτη φωτογραφία, είναι ο τίτλος του “Φωτός”. Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει το Διδυμότειχο το 1929. Η τρίτη παλαιά φωτογραφία δείχνει το Πεντάζωνο. Η τοποθεσία Αντάς ήταν δεξιότερα του ποταμού.