ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – ΚΑΛΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2017

Facebooktwitter

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ¨Ευγενίδειο¨ Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Διδυμοτείχου, επάνω στο ιστορικό Κάστρο της πόλης, με την ονομασία «Βυζαντινές Γιορτές Κάστρου Διδυμοτείχου – Καλέ Πανηγύρι 2017».

Ο Σύλλογός μας, έστησε την Καστροπολίτεια, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν αναμνηστικά και παραδοσιακά προϊόντα, να ξεδιψάσουν με αναψυκτικά και ποτά, να δοκιμάσουν δωρεάν τα αλλαντικά της εταιρείας ¨Θράκης Γεύσης – ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ Α.Ε¨, να περιηγηθούν στις εκθέσεις : αγιογραφίας, μεταξιού, ζωγραφικής, μαρμαρογλυπτικής και χρήσης του πηλού, καθώς επίσης να ασκηθούν στην τοξοβολία με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Χαριτίνη Πετρίδου και να παρακολουθήσουν μία παράσταση Καραγκιόζη από το ¨Θρακικό Θέατρο Σκιών¨ του Γιάννη Βουλτσίδη.

Την Κυριακή το βράδυ τα μέλη του Συλλόγου μας, παρουσίασαν στην κεντρική σκηνή, την εκδήλωση με τίτλο «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ». Η εκδήλωση περιελάμβανε μια περιήγηση στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού του Διδυμοτείχου με την συνοδεία οπτικού υλικού, μουσικής, τραγουδιών και ποίησης.

Ευχαριστούμε όλους όσους επισκέφθηκαν την Καστροπολιτεία μας και στήριξαν την προσπάθειά μας, που επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του Διδυμοτείχου.

Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας : παραδοσιακό ψητοπωλείο Βιέννη, Μετάντα Εμμανουηλίδης Δημήτριος και ΣΙΑ, κοσμηματοπωλείο Ζενόπ Τοροσιάν, Χουσμεράς Χρυσάφης ζαχαρώδη – ψιλικά – σιγαρέτα και το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού του Γεωργίου Τσιακίρη.

Facebooktwitter
Facebooktwitter

Copyright © 2016 http://kastropolites.com/. All Rights Reserved

Facebooktwitter