ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Το Σάββατο 29 Φεβ 2020 επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο μέλη του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Παπάγου – Χολαργού. Μέλος του Συλλόγου μας ανέλαβε να περιηγήσει τους επισκέπτες στο κάστρο του Διδυμοτείχου. Κατά την διάρκεια της περιήγησης στο κάστρο οι επισκέπτες μας ενημερώθηκαν για την ιστορία της πόλης, τα λαξευμένα υπόσκαφα σπήλαια του λόφου του κάστρου, τους ναούς, τα τείχη και τους πύργους.

Ειδικότερα, με την βοήθεια της κας Ζαμπέλας Παπαζιάν εισήλθαμε στον Αρμενικό ναό του Σουρπ Κεβόρκ (Αγίου Γεωργίου), όπου η κα Παπαζιάν μας μίλησε για τον ναό αλλά και για τα ήθη και έθιμα της Αρμενικής κοινότητας του Διδυμοτείχου. Επίσης επισκεφθήκαμε το ναό του Σωτήρος Χριστού, όπου αναφερθήκαμε στην ιστορία του ναού, στις δύο Βυζαντινές εικόνες καθώς και στα γεγονότα που σχετίζουν το ναό (πρώην Βυζαντινή μονή Χριστού Παντοκράτορος) και τις εικόνες με την ιστορία της πόλης του Διδυμοτείχου.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Νατάσα Αντωνοπούλου πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος που ήλθε σε επικοινωνία με τον σύλλογος μας και μας εμπιστεύθηκε στο να περιήγησουμε τα μέλη της στο κάστρο του Διδυμοτείχου, επίσης την ευχαριστούμε και για το βιβλίο που μας χάρισε το οποίο έχει ως θέμα τις παραδοσιακές φορεσιές του Λυκείου Ελληνίδων.

Copyright © 2016 https://kastropolites.com/. All Rights Reserved